Glasvezel op ameland

Glasvezel op Ameland

Kabelnoord heeft goed nieuws voor Ameland!

Kabelnoord is al een aantal jaren bezig om haar werkgebied te ‘verglazen’. Zo is in 2016 een deel van Ameland het coaxnetwerk vervangen door een glasvezelnetwerk. Nu worden zeer binnenkort ook de overige coaxaansluitingen op het eiland vervangen door glasvezelaansluitingen.

Aannemer Van Gelder Telecom verzorgt ook nu namens Kabelnoord de aanleg. De bewoners of eigenaren van de betreffende percelen hebben een brief met een folder ontvangen. In deze folder staat algemene informatie over glasvezel en hoe de aanleg in zijn werk gaat.

Op deze website is de overige informatie te vinden: zoals de planning van de werkzaamheden, hoe gaat de aanleg in zijn werk en het maken of wijzigen van afspraken.

Hoewel door graafwerkzaamheden straten of stoepen tijdelijk minder begaanbaar kunnen zijn, doet de aannemer uiteraard zijn best om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Het is de bedoeling om nog voor de zomervakantie de percelen aan te sluiten. 

             Lees hier meer                   Glasvezel Informatiekrant Ameland

De bewoners van de percelen die nog een glasvezelaansluiting krijgen,  hebben de Glasvezel Informatiekrant gekregen. In de krant wordt duidelijk omschreven hoe de aanleg de komende maanden in zijn werk gaat. Bij vragen kunt u contact opnemen met 0519-701701 (optie 4).