Hoe lang betaal ik de netwerkvergoeding van 15 euro?

Aanleg van glasvezel in buitengebied is extra duur door de grote afstanden die moeten worden gegraven. De normale tarieven zijn niet toereikend om deze extra kosten te dekken. Daarom wordt vaak in buitengebied gewerkt met een extra vergoeding. In veel gevallen is die extra vergoeding permanent. Kabelnoord doet dat als nutsbedrijf anders en geeft aan dat de toeslag zal vervallen wanneer de extra kosten voor de aanleg zijn afbetaald. Wanneer dat het geval zal zijn, hangt voor een belangrijk deel af van de deelname. Hoe meer mensen meedoen en dus een stukje meebetalen, hoe eerder de extra kosten zijn terugverdiend.

Uiteindelijk beslissen de aandeelhouders van Kabelnoord (een aantal Friese gemeenten) wanneer de netwerkvergoeding vervalt: dit is een periode van maximaal 30 jaar. De maandelijkse netwerkvergoeding voor jouw perceel kan ook eenmalig worden afgekocht voor € 1800,= (inclusief BTW). De netwerkvergoeding van Glasvezel van Kabelnoord wordt niet geïndexeerd en dus NIET verhoogd! Gedurende de jaren dat deze netwerkvergoeding in rekening wordt gebracht blijft deze dus altijd (maximaal) € 15,00.

Meestal kun je jouw abonnement na 12 maanden opzeggen bij de provider van jouw keuze (met een maand opzegtermijn). Bij de opzegging van je abonnement bij de provider van je keuze moet je rekening houden met het gegeven dat de netwerkeigenaar de minimale contractuur (12 maanden) handhaaft.