Veelgestelde vragen Dokkum

Waarom legt Kabelnoord glasvezel aan in Dokkum?
Kabelnoord gaat verder met de aanleg van glasvezel in Noordoost Friesland. We vervangen ons bestaande COAX-netwerk door glasvezel. We starten met de industrieterreinen Betterwird en Hogedijken in Dokkum. Iedereen die in aanmerking komt voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord, ontvangt post. 

Ik ben geen klant bij Kabelnoord, krijg ik een glasvezelaansluiting?
Kabelnoord vervangt het huidige COAX-netwerk in Noordoost Friesland door een nieuw glasvezelnetwerk. Alle percelen die worden aangeschreven door Kabelnoord, komen in aanmerking voor een gratis glasvezelaansluiting. Het maakt niet uit of je wel of geen klant bent. Wil je gebruik gaan maken van supersnel internet, haarscherpe TV en/of bellen? Meld je dan aan via het toegestuurde aanmeldformulier of neem op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur contact op met Kabelnoord via 0519-701701.

Ik ben klant bij Kabelnoord, moet ik me aanmelden voor glasvezel?
Nee, je hoeft niets te doen. Kabelnoord vervangt het bestaande COAX-netwerk door glasvezel. Dit doen we wijk voor wijk, straat voor straat, pand voor pand. Zodra jouw perceel aan de beurt bent ontvang je post van Kabelnoord. Aannemer Van Gelder Telecom vervangt vervolgens de bestaande COAX-aansluiting in jouw bedrijfspand of woning door een nieuwe glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Zodra de werkzaamheden helemaal zijn afgerond wordt jouw abonnement overgezet naar glasvezel. Daarna kun je gebruik maken van supersnel internet, televisie en/of telefonie. Heb je vragen? Neem contact op met Kabelnoord via 0519-701701.

Mijn bedrijfspand komt in aanmerking voor glasvezel, kan ik advies krijgen?
Natuurlijk, we komen graag bij je langs! Maak een afspraak met Geert Hoogsteen

Levert Kabelnoord een WIFI-modem bij Kabelnoord Klein Zakelijk?

Ja, standaard levert Kabelnoord een WIFI-modem met geïntegreerde router.

Kan ik het WiFi-signaal zelf uitzetten?
Ja, dat kan.

Krijg ik een vast IP-adres als ik kies voor een zakelijk abonnement?
Ja, bij een Kabelnoord Klein Zakelijk abonnement zit standaard één vast IP-adres.

Kan ik een extra vast IP-adres krijgen?
Ja, het is mogelijk een extra vast IP-adres te krijgen als je kiest voor een Zakelijk abonnement. Een 2e IP-adres wordt afgeleverd op een dedicated poort van het glasvezelmodem. Hierop kan een eigen router/firewall aangesloten worden.

Kan ik mijn eigen firewall aansluiten?
Ja, dat is mogelijk.

Krijg ik een e-mailadres van Kabelnoord?
Ja, Kabelnoord klanten krijgen standaard een gratis e-mailadres van Kabelnoord.