Glasvezelaanleg Waadhoeke in volle gang

Aanleg glasvezelnetwerk buitengebied Waadhoeke in volle gang

16 maart 2021

In het buitengebied van de gemeente Waadhoeke wordt volop glasvezel aangelegd in opdracht van Kabelnoord. Iedereen die zich heeft aangemeld voor een glasvezelaansluiting is inmiddels bezocht door de woningschouwer. De woningschouwer bekijkt samen met de bewoners waar het nieuwe glasvezelaansluitpunt in de woning geplaatst wordt.

Aanleg glasvezel verloopt voorspoedig
Ruim 80% van alle graafwerkzaamheden in de gemeente Waadhoeke is inmiddels uitgevoerd. In totaal wordt er 380 kilometer glasvezel aangelegd in het buitengebied van deze gemeente. Bij het merendeel van de deelnemende adressen steekt de oranje glasvezelkabel inmiddels voor de gevel van de woning uit de grond. Vanaf april, zodra het stormseizoen voorbij is, mag er gestart worden met de graaf- en aanlegwerkzaamheden aan de Oude Bildtdijk. 

PoP’s worden voorzien van apparatuur
Ondertussen wordt er vanuit Dronrijp glasvezel geblazen in het reeds aangelegde buizenstelsel, richting de vijf andere PoP’s (glasvezelverdeelstation) in Waadhoeke. De PoP’s worden op dit moment voorzien van apparatuur en stroom. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond wordt het licht vanuit Leeuwarden op het netwerk gezet. Hierna kan de aannemer starten met het plaatsen van huisaansluitingen bij de mensen thuis.