Burgemeester De Hoop van de gemeente Ameland stapt over naar een voordelig 3in1-abonnement

Aanleg glasvezel op Ameland in volle gang

1 april 2015

De woningschouw en aanleg van glasvezel in de dorpskernen Hollum, Ballum, Nes en Buren op Ameland zijn in volle gang! Tijdens de woningschouw wordt door de schouwer van aannemer Van Gelder Telecom samen met de bewoners gekeken waar de glasvezelaansluiting in de woning moet komen. De volgende stap in het aanlegproces zijn de graafwerkzaamheden. In Hollum en Nes wordt momenteel volop gegraven. Bewoners worden tijdig geïnformeerd over de graafwerkzaamheden in hun straat.

POP's geplaatst
Op 25 maart j.l. zijn twee POP gebouwen (wijkdistributiecentrales) naar het eiland gebracht en geplaatst in Hollum en Nes. Hier vandaan worden de glasvezelverbindingen naar iedere woning in het aansluitgebied op het eiland gerealiseerd.Pop-up stores op Ameland
De beide Pop-up stores (tijdelijke winkels) van Kabelnoord op Ameland waren een succes. Vele Amelanders kwamen langs in de Jumbo of het gemeentehuis in Ballum om vragen te stellen of abonnementen af te sluiten. Ook Burgemeester Albert de Hoop van Ameland stapte in de Kabelnoord Pop-up store over naar een voordelig 3in1-abonnement van Kabelnoord.

Informatiebijeenkomst ondernemers dorpskernen Ameland goed bezocht
De speciale informatiebijeenkomst op 26 maart j.l. voor ondernemers uit de dorpskernen op Ameland werd goed bezocht. Van Gelder Telecom gaf uitleg over haar werkwijze, de mogelijke overlast en planningen voor de aanleg van glasvezel op Ameland. Tijdens deze informatieavond konden de aanwezigen hun vragen stellen over de aanleg en de producten van Kabelnoord.

Heeft u vragen?
Heeft u vragen over de aanleg van glasvezel op Ameland? Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op via 0519-701701, optie 4 (glasvezel).