Aanleg glasvezelnetwerk Waadhoeke verloopt voorspoedig

Aanleg glasvezelnetwerk Waadhoeke verloopt voorspoedig

22 december 2020

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Waadhoeke verloopt voorspoedig. Op dit moment is ruim 180 kilometer van de 380 kilometer glasvezelbuis aangelegd. Naast het graven en boren zijn de aanlegploegen ook gestart met het inblazen van glasvezel in het aangelegde buizenstelsel.

Glasvezelring in Friesland
De PoP (glasvezelverdeelstation) in Dronrijp wordt in december voorzien van stroom, hierna treft men de voorbereidingen voor het plaatsen van de glasvezelapparatuur. De PoP in Dronrijp is een belangrijke schakel in het hoofdtracé van het glasvezelnetwerk (backbone) van Kabelnoord in Friesland. Dronrijp heeft een directe verbinding met het datacenter in Leeuwarden en is de voorlaatste PoP in de backbone (glasvezelring) door Friesland.

Aanmelden kan nog
Betrokkenen die zich nog niet aangemeld hebben voor een abonnement bij Kabelnoord, Solcon, Multifiber of W3service en daarmee een glasvezelaansluiting van Kabelnoord, kunnen dit alsnog doen. Doe de postcodecheck en kies voor een abonnement bij één van de providers. Bewoners die in augustus 2020 post ontvangen hebben dat hun adres niet voorzien kan worden van glasvezel, kunnen contact opnemen met de provincie Fryslân.