Wethouder Berends en Niek Geelhoed geven startsein glasvezel aansluiting Betterwird en Hogedijken

Startsein glasvezel op Betterwird en Hogedijken

9 september 2019

Wethouder Theo Berends van gemeente Noardeast-Fryslân en Niek Geelhoed, directeur van Kabelnoord hebben het startsein gegeven voor het aansluiten van bedrijven op Betterwird en Hogedijken op het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord. Met deze handeling wordt de glasvezelkabel door de buis geblazen. De ruim 400 bedrijfspanden in beide industriegebieden worden vanaf september daadwerkelijk voorzien van een supersnel en stabiel internet via de glasvezel.

Ondernemend Dokkum
Voor de ondernemers in Dokkum is het een verademing dat ze nu toegang krijgen tot nog sneller en stabieler internet. Een voordeel is dat de download- en uploadsnelheid gelijk zijn, wat tegenwoordig bijna een vereiste is om gebruik te kunnen maken van applicaties in de cloud. Het is belangrijk dat werknemers gelijktijdig gebruik kunnen maken van internet. Een internetabonnement via glasvezel, biedt voor nu en de toekomst voldoende snelheid hiervoor. Ook blijft het 24/7 SLA (Service Level Agreement) zakelijk actief waarbij iedereen een vast IP-adres heeft. Hiermee is ondernemend Dokkum klaar voor de toekomst en dat kan de economische groei alleen maar ten goede komen. 

Achtergrond
In mei zijn de graafwerkzaamheden gestart op de bedrijventerreinen Betterwird en Hogedijken in Dokkum. Vanuit de verschillende PoP-stations (aan de Stationsweg, Birdaarderstraatweg en het Damwâldsterreedsje in Dokkum) worden alle glasvezelaansluitingen verdeeld naar, onder andere, de bedrijven. Zodra iedereen is gemigreerd naar het nieuwe glasvezelnetwerk, verdwijnen de oude kasten (van waaruit de coaxkabels werden verdeeld) uit het straatbeeld. Bij ieder pand heeft de schouwer in overleg een plaats vastgesteld waar de glasvezelaansluiting wordt gerealiseerd. Wat nu nog rest is de installatie van het nieuwe glasvezelmodem en vervolgens het activeren van de abonnementen.

Naast de aanleg van glasvezel op Betterwird en Hogedijken gaat Kabelnoord aansluitend verder met de aanleg van glasvezel in haar bestaande verzorgingsgebied. In de gemeente Dantumadiel zijn de graafwerkzaamheden inmiddels gestart.

Kabelnoord heeft aantrekkelijke abonnementen voor ondernemers. Voor meer informatie en een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met accountmanager Geert Hoogsteen via 0519- 701 733.