Alle PoP’s zijn geplaatst

Alle PoP’s in Noardeast-Fryslân geplaatst

27 mei 2022

De aanleg van glasvezel in de gemeente Noardeast-Fryslân is in volle gang. Het graafwerk verloopt voorspoedig. Inmiddels zijn alle PoP’s (glasvezelverdeelstations) in de gemeente Noardeast-Fryslân geplaatst. Momenteel worden ze voorzien van apparatuur en is het wachten op nieuwe stroomaansluitingen. Vanuit de nieuwe PoP’s krijgen bewoners in en buiten de bebouwde kom een glasvezelaansluiting van Kabelnoord.

Bewoners die gebruik maken van een coaxverbinding van Kabelnoord worden aangeschreven zodra de monteur de glasvezelkabel in de woning kan afmonteren. Tijdens de werkzaamheden wordt het bestaande modem vervangen door een glasvezelmodem. Het abonnement wordt direct omgezet van coax naar glasvezel. Bewoners in het buitengebied kunnen ook gebruik gaan maken van hun nieuwe glasvezelaansluiting zodra de monteur en de provider de aansluiting hebben geactiveerd.

Superwitte adressen kunnen zich aanmelden voor glasvezelaansluiting
Kabelnoord gaat glasvezel aanleggen naar dure adressen (ook wel superwit genoemd) in Noardeast-Fryslân die nog geen glasvezelaansluiting hebben. Bewoners van deze adressen kunnen zich nog aanmelden voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord.