PoP's in Ooststellingwerf zijn geplaatst door Kabelnoord

Alle PoP’s Ooststellingwerf geplaatst

4 november 2020

In het buitengebied van de gemeente Ooststellingwerf wordt hard gewerkt aan het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord. De graaf- en boorwerkzaamheden in deze gemeente zijn voor het grootste gedeelte uitgevoerd. Inmiddels zijn ook alle PoP’s (glasvezelverdeelstations) geplaatst in Ooststellingwerf. De laatste PoP’s worden komende weken voorzien van glasvezelapparatuur en stroom.

Glasvezelaansluiting in woningen
Bewoners die zich aangemeld hebben voor een abonnement bij Kabelnoord, Solcon, Multifiber of W3serve ontvangen bericht zodra de aannemer de glasvezelaansluiting in de woning wil plaatsen. Tijdens de installatieafspraak wordt de glasvezelkabel die nu voor de gevel van de woning ligt, naar binnen gebracht. De monteur plaatst het glasvezelaansluitpunt op de afgesproken plek in de meterkast of woonkamer en controleert of er licht op de vezel staat. Vervolgens neemt de provider contact op met de bewoner voor het plaatsen van het glasvezelmodem en het activeren van de gekozen abonnementen.

Nog niet aangemeld voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord?
Bewoners in het buitengebied van Ooststellingwerf die zich nog niet hebben aangemeld voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord, kunnen zich nog aanmelden. Doe de postcodecheck en controleer of uw adres in aanmerking komt voor een abonnement bij één van de providers.