Gemeentehuis Ballum (Ameland)

Dorpskernen Ameland krijgen Glasvezel van Kabelnoord

3 maart 2015

Na Dokkum, Kollum en Sibrandahûs gaat Kabelnoord nu ook van start met de aanleg van glasvezel op Ameland. Amelanders die het komende jaar een glasvezelaansluiting krijgen van Kabelnoord, ontvangen deze week een brief en een uitgebreide informatiekrant over Glasvezel van Kabelnoord. Woont u op Ameland maar heeft u geen brief en informatiekrant ontvangen? Dan krijgt u in deze aanlegfase geen glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Het gaat in deze aanlegfase op het eiland voornamelijk om woningen en winkels in de kernen van Hollum, Buren, Nes en Ballum. Een aansluiting op Glasvezel van Kabelnoord is geheel kosteloos (ook voor niet-klanten) en zonder verdere verplichtingen.

Binnenkort start aannemer Van Gelder Telecom in opdracht van Kabelnoord met de werkzaamheden op het eiland. Alle woningen binnen het zogenaamde aansluitgebied worden vanaf medio maart bezocht door een woningschouwer van aannemer Van Gelder Telecom. De schouwer van Van Gelder Telecom bekijkt samen met de bewoner, waar in de woning het nieuwe glasvezelmodem van Kabelnoord geplaatst moet worden. In de weken hierna starten de graafwerkzaamheden en vervolgens ook de huisaansluitingen. Iedere aangeschreven woning krijgt een gratis glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Voor klanten van Kabelnoord wordt de aansluiting geactiveerd. Bewoners die nog geen 3in1- of internetklant zijn bij Kabelnoord kunnen gebruik maken van een overstapaanbieding van Kabelnoord. Zij ontvangen een aanbieding tijdens de woningschouw of kunnen langskomen in de pop up store op Ameland.

Kabelnoord komt naar Ameland!  
Van woensdag 18 maart t/m vrijdag 20 maart opent Kabelnoord de deuren van haar pop up store in de Jumbo van Nes! Een week later, op donderdag 26 maart en vrijdag 27 maart aanstaande is Kabelnoord te vinden in haar pop up store in het gemeentehuis in Ballum. In de beide pop up stores van Kabelnoord kunnen bewoners terecht voor het afsluiten van abonnementen en het stellen van vragen over glasvezel.