Area-Pop succesvol geplaatst op Schiermonnikoog

24 september 2015

Afgelopen week is de Area-Pop, het wijkdistributiecentrum voor de glasvezelaansluitingen, succesvol geplaatst op Schiermonnikoog. Alle percelen krijgen een zogenaamde "point-to-point"┬Ł (rechtstreekse) glasvezelverbinding met het nieuw geplaatste wijkdistributiecentrum. Hierdoor is het nieuwe netwerk aanzienlijk stabieler. Alle woningen en bedrijfspanden voorzien van een bestaande coaxaansluiting van Kabelnoord op het eiland, worden komende periode voorzien van een nieuwe glasvezelaansluiting. Het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord vervangt het bestaande coaxnetwerk op het Waddeneiland.

Kabelnoord is 30 september & 1 oktober op Schiermonnikoog
Alle betrokkenen hebben onlangs een speciale glasvezelkrant ontvangen en krijgen volgende week een uitnodiging voor de pop-up store (tijdelijke winkel) van Kabelnoord op Schiermonnikoog. Geïnteresseerden kunnen hier hun vragen stellen over de aanleg van glasvezel maar ook meer informatie krijgen over de producten van Kabelnoord.

Woningschouw
Momenteel is de woningschouw op Schiermonnikoog in volle gang. Tijdens de woningschouw wordt er samen met de woningeigenaren gekeken waar in de woning de nieuwe glasvezelaansluiting gerealiseerd moet worden. Er worden ruim 1200 adressen aangesloten op het gloednieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord op Schiermonnikoog.