Blaasploegen in Tytsjerksteradiel voorzien buizen van glasvezel

13 mei 2019

De graafwerkzaamheden in Tytsjerksteradiel zijn bijna afgerond! Eind april was er ruim 191 kilometer gegraven, buizen aangelegd en 61 kilometer aan (tuin)boringen uitgevoerd. Nu is het de beurt aan de zogenoemde blaasploegen van aannemer Van Gelder Telecom. Het aangelegde buizenstelsel in het buitengebied van Tytsjerksteradiel wordt nu voorzien van glasvezels. Door middel van luchtdruk worden deze vezels in het buizenstelsel geblazen.

Glasvezelaansluitpunten in woningen
De volgende stap in het aanlegproces is het realiseren van huisaansluitingen bij bewoners die zich hebben aangemeld bij Kabelnoord. Naar verwachting worden de eerste bewoners in het buitengebied van Tytsjerksteradiel in juni aangeschreven voor een afspraak. Tijdens de afspraak wordt de glasvezelkabel, die nu voor de gevel ligt, naar binnen gebracht. Na het doorvoeren wordt de glasvezelkabel netjes afgewerkt op het glasvezelaansluitpunt in de woning.

Wanneer kan ik gebruik maken van glasvezel?
Je kunt gebruik gaan maken van je glasvezelabonnement zodra het glasvezelmodem in jouw woning is geïnstalleerd én geactiveerd. Tijdens een aparte afspraak komt er een monteur namens provider Kabelnoord bij je langs om jouw eerste computer, televisie en telefoon aan te sluiten op het nieuwe glasvezelmodem. Hierover ontvang je tijdig een brief. In deze brief staat ook vermeld per wanneer jouw nieuwe glasvezelabonnement bij Kabelnoord in gaat. Deze datum kun je aanhouden als opzegdatum voor de abonnementen bij je huidige provider.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste glasvezelnieuws in Tytjserksteradiel? Schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief. Als er nieuws is, ontvang je een digitale update in de mailbox.