graven weststellingwerf

De graafwerkzaamheden in Weststellingwerf verlopen voorspoedig

19 mei 2020

In de gemeente Weststellingwerf zijn de graafwerkzaamheden aan de gang. De glasvezelploegen leggen in deze gemeente ruim 350 kilometer glasvezel aan. Er wordt een geul gegraven en hier wordt vervolgens een oranje glasvezelbuis in gelegd. Het buizenstelsel wordt aangelegd langs de openbare weg en naar de gevel van woningen in het buitengebied.

Boren
Op plaatsen waar het niet mogelijk is om te graven worden er boringen gemaakt om de glasvezelbuis in te leggen. Denk hierbij aan wegen en waterwegen. Er wordt ook geboord op plaatsen waar bomen staan die anders te veel beschadigd zouden raken. Om het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren worden eerst de boringen verricht en vervolgens de graafwerkzaamheden. Er is inmiddels zo’n 20 kilometer boor werk verricht en zo’n 65 kilometer gegraven. De komende weken vinden er twee grote boringen plaats onder de A32 door.

Blazen
Zodra het buizenstelsel is aangelegd, gaan de blaasploegen aan de slag. Zij zorgen ervoor dat de glasvezel in het lege buizenstelsel komt.

Na het aanleggen van het netwerk wordt er een kabel naar iedere afzonderlijke woning gebracht. In de woning wordt vervolgens een glasvezelaansluiting geïnstalleerd en geactiveerd.

Status glasvezelaanleg
Kijk voor actuele stand van zaken op www.glasvezelvankabelnoord.nl/weststellingwerf. Liever een bericht in de mailbox? Meld je dan hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief.