De laatste 1000 adressen in Dantumadiel krijgen voor eind 2020 glasvezel

De laatste 1000 adressen in Dantumadiel krijgen voor eind 2020 glasvezel van Kabelnoord

24 september 2020

Voor eind 2020 voorziet Kabelnoord de laatste 1000 adressen in Dantumadiel van een glasvezelaansluiting. Afgelopen maanden zijn er ruim 1300 glasvezelaansluitingen gerealiseerd in deze gemeente. Niek Geelhoed, directeur Kabelnoord: “De komende weken worden adressen nabij Damwâld voorzien van een nieuwe glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Daarna volgen adressen rondom De Westereen en Feanwâlden. Het merendeel van deze adressen had al een coax-aansluiting van Kabelnoord en deze wordt nu vervangen door glasvezel. Naast het plaatsen en activeren van glasvezelmodems bij klanten wordt er volop gewerkt aan de verbindingen in de glasvezelverdeelstations (PoP’s).”

Aannemer maakt installatieafspraken met bewoners
Aannemer Van Gelder Telecom plant in samenspraak met de bewoners een installatieafspraak in. De monteur brengt tijdens de werkzaamheden de glasvezelkabel die voor de gevel van de woning ligt, naar binnen en sluit deze aan op het nieuwe glasvezelaansluitpunt. Vervolgens wordt het glasvezelmodem geplaatst op de afgesproken plaats (vaak is dit in de meterkast of in de woonkamer). Het bestaande coax-modem wordt verwijderd en de Kabelnoordabonnementen worden geactiveerd op het nieuwe glasvezelmodem.

Direct gebruik maken van glasvezelaansluiting
Bewoners kunnen zodra de monteur vertrekt, direct gebruik maken van internet, televisie en/of telefonie via de nieuwe glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Bewoners die hun abonnementen willen wijzigen, kunnen dit doen via de website of door te bellen met Kabelnoord via 0519-701701 (op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur).