Dorpskern Blije: De glasvezelkabel kan bijna naar binnen

1 februari 2022

Er is goed nieuws voor de bewoners in de dorpskern van Blije: de glasvezelkabel die nu voor de gevel van woningen ligt, kan dit voorjaar naar binnen. Vanaf eind februari start de aannemer met het maken van de eerste afspraken met bewoners. De bedoeling is dat de eerste huisaansluitingen vanaf eind maart gerealiseerd worden. Een glasvezelmonteur komt op de afgesproken datum bij de bewoners langs. Tijdens de afspraak wordt de glasvezelkabel de woning binnen gebracht en het nieuwe glasvezelaansluitpunt geplaatst.

De provider laat weten wanneer je gebruik kunt maken van glasvezel

Zodra de glasvezelmonteur alle werkzaamheden succesvol heeft afgerond, is het de beurt aan de providers Kabelnoord, Solcon en Multifiber. De provider neemt meestal binnen twee weken nadat de huisaansluiting is geplaatst, contact op met de bewoner(s). De provider laat weten wat de vervolgstappen zijn en maakt afspraken over het leveren van het nieuwe glasvezelmodem. Ook wordt dan de ingangsdatum van het glasvezelabonnement bepaald.

Ongestoord internetten, tv kijken en bellen via glasvezel
Zodra het glasvezelmodem is geplaatst en de provider de abonnementen heeft geactiveerd kun je ongestoord internetten, tv kijken en/of bellen via de nieuwe glasvezelverbinding van Kabelnoord.

Ook glasvezel buiten de dorpskern
Bewoners buiten de dorpskern van Blije moeten nog even geduld hebben. Aannemer Euronet Infratechniek informeert de betrokkenen zodra de glasvezelkabel naar binnen kan.