Eerste woningen in gemeente Dantumadiel zijn voorzien van glasvezelaansluitpunt

2 maart 2020

In de gemeente Dantumadiel is Van Gelder Telecom, aannemer van Kabelnoord, begonnen om de woningen in het buitengebied en in de dorpen Damwâld en Rinsumageast te voorzien van het glasvezelaansluitpunt.

Glasvezelaansluitpunt in de woning
Aannemer Van Gelder Telecom maakt in opdracht van Kabelnoord een afspraak met de bewoners. Tijdens deze afspraak wordt de glasvezelkabel die voor de gevel van je woning ligt, naar binnen gebracht. Vervolgens wordt het glasvezelaansluitpunt geplaatst en wordt gecontroleerd of er licht op de vezel staat. Het glasvezelaansluitpunt wordt geplaatst op de plek die is overeengekomen tussen jou en de woningschouwer. Meestal is dit in de meterkast.

Na het plaatsen van het glasvezelaansluitpunt neemt Centric contact met je op. Dit bedrijf verzorgt in opdracht van Kabelnoord de installaties. Zij plaatsen en activeren het glasvezelmodem en zorgen er dus voor dat je gebruik kunt maken van in ieder geval snel internet en afhankelijk van je abonnement ook televisie kijken en/of bellen. Het kan enige tijd duren voordat Centric contact met je opneemt, houd rekening met maximaal 14 werkdagen nadat het glasvezelaansluitpunt in de woning geplaatst en gecontroleerd is.

De verwachting is dat binnen een half jaar alle woningen in Deelgebied 1 (Dantumadiel) zijn voorzien van een glasvezelaansluitpunt. Ondertussen wordt er ook nog volop gewerkt aan de aanleg van het netwerk. De graafwerkzaamheden in Deelgebied 1 zijn inmiddels over de helft. 

Blijf op de hoogte
Wil je op de hoogte blijven van het laatste glasvezelnieuws in de gemeente Dantumadiel? Meld je hieronder dan aan voor de digitale nieuwsbrief.