Glasvezel van Kabelnoord voor buitengebied Ferwerderadiel

1 juli 2019

Kabelnoord maakt weer plannen bekend voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Friesland. Het bedrijf uit Dokkum deed dat vorige week ook al voor vier gemeenten en geeft nu in twee gemeenten meer duidelijkheid.

In de voormalige gemeente Ferwerderadiel is veel animo voor een glasvezelaansluiting in het buitengebied. Ook is bij veel mensen in het betreffende deel van de tegenwoordige gemeente Noardeast-Fryslân de wens om zich bij Kabelnoord aan te sluiten. Kabelnoord geeft daarom ook deze mensen nu zekerheid en kondigt aan dat de aanleg van glasvezel in Noardeast-Fryslân met zekerheid dit jaar nog zal gaan starten. De bewoners van de witte adressen in de voormalige gemeente Ferwerderadiel kunnen zich nog zonder meerkosten aanmelden via de websites van de providers Kabelnoord, Solcon, Multifiber en Weserve.

Geen glasvezel van Kabelnoord in Súdwest-Fryslân
Voor Súdwest Fryslân was de sluitingsdatum van de inschrijving vervroegd naar maandag 1 juli. Het aantal aanmeldingen blijkt onvoldoende om aan te gaan leggen en Kabelnoord gaat dat dus ook niet doen. Mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân hebben daarmee duidelijkheid. Iedereen die zich heeft opgegeven voor glasvezel bij een van de providers van Glasvezel van Kabelnoord, heeft geen verplichtingen meer en worden daarover persoonlijk geïnformeerd.  

Kabelnoord gaat in de gemeente Súdwest-Fryslân geen activiteiten ontplooien, tenzij andere aanbieders ook niet gaan aanleggen. In dat geval zal Kabelnoord de situatie opnieuw bekijken.