Glasvezelaanleg Ooststellingwerf verloopt voorspoedig

Glasvezelaanleg Ooststellingwerf verloopt voorspoedig

2 maart 2021

De glasvezelwerkzaamheden in het buitengebied van de gemeente Ooststellingwerf zijn bijna gereed. Alle PoP’s (glasvezelverdeelstations) zijn geplaatst en actief. Ook wordt er volop gewerkt aan de laatste huisaansluitingen. De monteur van de aannemer brengt de glasvezelkabel door de gevel de woning binnen en plaatst het nieuwe glasvezelaansluitpunt op de afgesproken plaats.

Provider activeert jouw abonnement
Nadat het nieuwe glasvezelaansluitpunt in de woning is geplaatst is het de beurt aan de provider. De provider neemt binnen enkele weken nadat het glasvezelaansluitpunt in de woning is geplaatst, contact op. Er worden dan afspraken gemaakt over het plaatsen van het nieuwe glasvezelmodem en het activeren van jouw internet, televisie en/of telefonie abonnementen.

Benieuwd wanneer je gebruik kunt maken van glasvezel?
Is het glasvezelaansluitpunt al in jouw woning geplaatst en wil je weten wanneer je gebruik kunt maken van glasvezel? Neem dan contact op met je provider.

Nog geen glasvezelaansluiting in jouw woning?
Betrokkenen die zich na de vraagbundeling hebben aangemeld voor een abonnement bij een provider en een glasvezelaansluiting wachten nog op een huisaansluiting. Aannemer Van Gelder Telecom stelt een nieuwe planning op om deze woningen te voorzien van een glasvezelaansluiting.

Bewoners in het buitengebied die zich nog niet hebben aangemeld voor een abonnement bij één van de providers en een glasvezelaansluiting kunnen dit alsnog doen en ontvangen een offerte op maat.