Glasvezelverdeelstation Gorredijk geactiveerd

20 augustus 2020

Er wordt volop gewerkt aan het glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeenten Opsterland en Ooststellingwerf. De PoP (glasvezelverdeelstation) in Gorredijk is inmiddels voorzien van lichtsignaal via het hoofdnetwerk (ook wel backbone genoemd) uit Leeuwarden. De PoP is nu voorzien van apparatuur en is operationeel. Vanuit de PoP in Gorredijk worden nu klanten in een groot deel van Opsterland en een deel van Ooststellingwerf aangesloten.

Huisaansluitingen worden gerealiseerd
Een deel van de deelnemers uit de buurt van onder andere Haulerwijk en Wijnjewoude worden komende weken aangeschreven door aannemer Van Gelder Telecom. De aannemer brengt de glasvezelkabel die nu voor de gevel van de woning ligt naar binnen en plaatst een glasvezelaansluitpunt. Meestal is dit in de meterkast of woonkamer.

Bewoners die gekozen hebben voor een abonnement bij provider Kabelnoord ontvangen hierna binnen 10 dagen een installatie afspraak. Tijdens deze afspraak wordt het nieuwe glasvezelmodem geplaatst en geactiveerd. De aanwezige monteur zorgt ervoor dat hierna gebruik kan worden gemaakt van glasvezel internet en/of televisie en telefonie.