Glasvezelactie in Noordoost Friesland

Graafploegen leggen glasvezel aan in Noordoost Friesland

9 november 2021

Er is volop glasvezelactie in Noordoost Friesland! Momenteel wordt er rondom Kollum, Anjum, Ee, Metslawier en Zwagerbosch gegraven en oranje glasvezelbuis aangelegd. De graafploegen van aannemer Euronet Infratechniek verzorgen de glasvezelaanleg voor Kabelnoord.

Woningschouwers bezoeken adressen
Ook bezoeken woningschouwers adressen die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Samen met de bewoners wordt bekeken waar het nieuwe glasvezelaansluitpunt geplaatst moet worden. In oktober werden twee nieuwe PoP's (glasvezelverdeelstations) geplaatst in Dokkum en Holwerd.

Wanneer krijg ik glasvezel?
Ben je in afwachting van een glasvezelaansluiting van Kabelnoord? Je ontvangt post zodra de woningschouwer langs komt of de graafwerkzaamheden bij jou in de buurt starten. Omdat er ook adressen in het buitengebied aangelegd worden, duurt de aanleg verhoudingsgewijs langer.

Nog niet aangemeld?
Kabelnoord vervangt alle bestaande coaxaansluitingen door glasvezel. Woon je in het buitengebied en heb je nog geen (coax)aansluiting van Kabelnoord op jouw adres? Doe de postcodecheck en meld je aan.