graafwerkzaamheden Ooststellingwerf

Graafwerkzaamheden in Ooststellingwerf in afrondende fase

19 mei 2020

De graafwerkzaamheden in het buitengebied van de gemeente Ooststellingwerf worden komende weken afgerond. De oranje glasvezelbuis ligt dan in de grond over een totale lengte van zo’n 350 kilometer.

Inrichting glasvezelverdeelstation
Ondertussen is de apparatuur voor het glasvezelverdeelstation (PoP) nabij Haulerwijk onderweg. Zodra de PoP geplaatst is, kan de betreffende apparatuur en elektronica hierin geïnstalleerd worden. Daarna kan er gestart worden met het realiseren van circa 400 huisaansluitingen. Onze aannemer maakt zodra de PoP in bedrijf is, een afspraak met de betrokkenen. Tijdens deze afspraak wordt het glasvezelaansluitpunt geplaatst. Het glasvezelaansluitpunt komt op de plek die is overeengekomen met de woningschouwer. Meestal is dit in de meterkast. Ook wordt er gecontroleerd of er licht op de vezel staat.

Blijf op de hoogte
Op deze pagina wordt de actuele stand van zaken over de aanleg in de gemeente Ooststellingwerf bijgehouden. Liever het laatste nieuws in de mail ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief.