Graafwerkzaamheden Tytsjerksteradiel bijna afgerond

Graafwerkzaamheden buitengebied Tytsjerksteradiel bijna afgerond

16 april 2019

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Tytsjerksteradiel is in volle gang! Woningschouwers hebben bijna iedereen bezocht die zich heeft aangemeld voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Inmiddels is er ruim 191 kilometer gegraven en er zijn ook al 61 kilometer aan (tuin)boringen uitgevoerd. De graafwerkzaamheden in Tytsjerksteradiel zijn dus bijna afgerond!

Glasvezelaansluitpunten in woningen plaatsen
Rij je door het buitengebied van de gemeente Tytsjerksteradiel, dan valt het je waarschijnlijk direct op: de oranje buisjes die voor de gevels van woningen boven de grond uitsteken. Binnenkort start aannemer Van Gelder Telecom met het plaatsen van zogenoemde glasvezelaansluitpunten in woningen in het buitengebied van Tytsjerksteradiel. De oranje glasvezelbuisjes die nu nog voor (de gevel van) woningen liggen, worden dan netjes naar binnen gebracht. De aannemer maakt met iedereen een individuele afspraak om de glasvezelpunten te plaatsen en vervolgens netjes af te monteren.

Om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van glasvezel is o.a. een glasvezelmodem nodig. Deze wordt op een later moment geplaatst en geactiveerd. Bewoners ontvangen persoonlijk bericht zodra hun perceel aan de beurt is.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste glasvezelnieuws uit Tytsjerksteradiel? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.