Meld je aan bij Kabelnoord

Hoge opkomst informatiebijeenkomsten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

18 juni 2018

Het was een drukte van belang tijdens de informatieavonden over glasvezel in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Bijna 600 geïnteresseerden woonden de bijeenkomsten over glasvezel bij. Begin juni werden ruim 2250 inwoners van zogenoemde witte percelen in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel aangeschreven. Zij ontvingen o.a. een brief van de gemeente waarin zij wonen en een glasvezel informatiepakket per post.

Glasvezel? Nu of nooit!
Alle aangeschreven bewoners kunnen zich nu inschrijven voor een abonnement op het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk in de beide gemeenten. Wanneer minimaal 60% van de aangeschreven bewoners zich aanmeld voor een glasvezelabonnement gaat de aanleg van glasvezel in de gemeente door. Alle snelle beslissers die zich voor 17 juli 2018 aanmelden voor een snel internet, televisie en/of telefonie abonnement voorkomen € 500,= aansluitkosten en krijgen ook de basisinstallatie t.w.v. € 50,= gratis. Alle betrokkenen ontvangen in de loop van september persoonlijk bericht of hun perceel daadwerkelijk een glasvezelaansluiting krijgt.

Waarom legt Kabelnoord glasvezel aan?
De provincie Fryslân heeft de lijst met ‘witte adressen’ opgesteld die in aanmerking komen voor een snelle internetaansluiting. Deze adressen beschikken op dit moment over een trage internetverbinding van minder dan 30 Mb per seconde. Veel mensen in het buitengebied klagen over de trage internetverbinding. Doordat het downloaden en uploaden van bestanden langzaam gaat is thuiswerken een ergernis. Ook het bekijken van filmpjes lukt niet zonder onderbrekingen. Glasvezel biedt een moderne verbinding, waarmee de bewoners van het buitengebied weer tientallen jaren vooruit kunnen.

Kom ik in aanmerking voor een glasvezelaansluiting?
Door middel van de postcodecheck kunnen geïnteresseerden achterhalen of hun adres in aanmerking komt voor een snelle verbinding. Staat uw adres op de lijst van de provincie? Dan ontvangt u persoonlijk bericht zodra de vraagbundeling in uw gemeente van start gaat.