Wij laten u niet in de kou staan!

In afwachting van een glasvezelaansluiting? We komen er aan!

20 januari 2022

Verbinden is ons vak! We werken met man en macht aan het nieuwe glasvezelnetwerk in Friesland. Wij doen ons uiterste best om alle adressen die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting zo snel mogelijk te voorzien van een nieuwe glasvezelverbinding. 

Aangemeld voor een glasvezelaansluiting? We komen eraan!
Onze graafploegen hebben inmiddels 95% van het glasvezelnetwerk in Friesland aangelegd. Helaas hebben we te maken met flinke vertraging op bestelde materialen en apparatuur. De wachttijden bij onze stroom- en chipleveranciers lopen enorm op. Ook de bestelde glasvezelapparatuur voor onze PoP’s (glasvezelverdeelstations) en modems wordt veel later geleverd. Dit brengt een kettingreactie aan verschuivingen in onze aanlegplanning teweeg. Daardoor is het moeilijk om een concrete planning af te geven.

Dit kunt u verwachten
Zodra het nieuwe glasvezelnetwerk in de buurt gereed is voor de volgende stap, neemt onze aannemer contact op met de bewoners. De aannemer informeert betrokkenen per brief zodra de graafwerkzaamheden in een straat van start gaan, en zodra de monteur het glasvezelaansluitpunt kan komen plaatsen.

Als het netwerk op een adres helemaal is aangelegd ontvangt de gekozen provider automatisch een seintje. Vervolgens zorgt deze ervoor dat de nieuwe glasvezelaansluiting wordt geactiveerd.

Wij laten u niet in de kou staan
Het duurt nog even voordat iedereen kan genieten van de voordelen van glasvezel van Kabelnoord. Maar we komen er aan, wij laten u niet in de kou staan!