Niek Geelhoed feliciteert eerste klant Tytsjerksteradiel glasvezelinternet.

Kabelnoord activeert eerste klant op glasvezel

25 juli 2019

De familie Lemstra uit Eastermar is als eerste aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord. Vanaf nu kan de familie gebruik maken van razendsnel en stabiel glasvezelinternet. “Yn it Bûtengebiet fan Tytsjerksteradiel hiene wy hiel stadich ynternet, dus wy geane der mei sprongen op foarút! Geweldich!” aldus de heer Lemstra, die hobbymatig actief is in de paardensport.

Eerste aansluiting geactiveerd
Nu de eerste aansluiting is geactiveerd in het buitengebied van de gemeente Tytsjerksteradiel volgen er snel meer. De komende maand worden er nog zo’n 100 huishoudens aangesloten op glasvezel. De verwachting is dat iedereen die zich heeft aangemeld voor een glasvezelabonnement van Kabelnoord uiterlijk in november 2019 is aangesloten.

“Ook voor Kabelnoord is dit een bijzonder moment”, zegt directeur Geelhoed, “het is voor ons bedrijf de eerst werkende aansluiting buiten ons eigen werkgebied. Kabelnoord heeft al 40 jaar een netwerk liggen in de gemeentes Ameland, Schiermonnikoog, Dantumadeel en Noardeast-Fryslân.” Bedrijven in Buitenpost (Achtkarspelen) en Burgum (Tytsjerksteradiel) konden via de zakelijke tak al worden aangesloten op ons netwerk. Nu komen daar de particuliere klanten bij.

Naast de gemeente Tytsjerksteradiel is Kabelnoord begonnen met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeenten Ooststellingwerf en Opsterland. In Achtkarspelen is het aanlegwerk inmiddels gereed en wordt er op korte termijn ook overgegaan tot het activeren van het netwerk.