Solcon nieuwe provider op glasvezelnetwerk Kabelnoord

Kabelnoord en Solcon gaan samenwerking aan in buitengebied Friesland

2 november 2018

DOKKUM - Kabelnoord werkt aan de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Friesland. Voor de nieuwe glasvezelprojecten in het buitengebied zijn Kabelnoord en internetprovider Solcon, gevestigd in Dronten, een samenwerking aangegaan. Solcon is hiermee, naast Kabelnoord, de nieuwe aanbieder in het buitengebied van Friesland.

Solcon zal als provider deelnemen in de vraagbundeling in Ooststellingwerf, die deze week is gestart. Bewoners van dit deelgebied hebben hiermee als eerste de keus uit twee providers, naast Kabelnoord dus ook Solcon.

Niek Geelhoed (Algemeen Directeur Kabelnoord) is verheugd met de toetreding van Solcon: “We zijn al een tijd op zoek naar een tweede aanbieder op ons netwerk en we zijn erg tevreden dat we een stevige partij gevonden hebben die met ons mee wil doen. Hiermee krijgen de mensen de beloofde keus tussen meerdere dienstenaanbieders, wat juist op glasvezel heel goed mogelijk is. Ik verwacht dat hierdoor meer bewoners zullen kiezen voor de voordelen van ons glasvezelnetwerk“.

Solcon, sinds juli 2017 onderdeel van KPN, is al langer actief in de buitengebieden van Nederland. Andries Mijnhardt (Algemeen Directeur Solcon) licht toe: “In het buitengebied ligt de grootste noodzaak voor sneller internet en dat is ook steeds meer een maatschappelijke behoefte. Door de samenwerking met Kabelnoord kan Solcon ook bewoners in het buitengebied van Friesland voorzien van betrouwbaar en veilig internet via het glasvezelnetwerk van Kabelnoord”.

De vraagbundeling in Ooststellingwerf is inmiddels gestart en loopt tot 24 december aanstaande. Op dat moment dient 60% van de 1.690 huishoudens zich bij een van de providers te hebben ingeschreven om de aanleg te kunnen realiseren.