Aanleg van glasvezel in regio Noordoost Friesland

Kabelnoord gaat verder met de aanleg van glasvezel in regio Noordoost Friesland

26 januari 2021

Dokkum - Bewoners van de dorpen Holwerd, Hantum, Hantumhuizen, Raard, Brantgum, Foudgum, Bornwird, Aalsum, Hiaure, Wetsens, Ternaard en Wierum met een coaxaansluiting van Kabelnoord in hun woning, kunnen in de komende periode bezoek van de woningschouwer verwachten. De woningschouwer bekijkt samen met de bewoners waar het nieuwe glasvezelmodem van Kabelnoord in de woning moet worden geplaatst. De woningschouwer is herkenbaar aan zijn oranje glasvezeljas en kan zich legitimeren. Daarnaast zijn de eerste graafploegen gestart met de aanleg van glasvezelvoedingen, zodat de aanleg van glasvezel naar woningen snel voorbereid kan worden.

Niek Geelhoed, directeur Kabelnoord: “We zijn ontzettend blij dat we verder kunnen met de aanleg van glasvezel in onze eigen regio Noordoost Friesland. Afgelopen december kreeg Kabelnoord groen licht van de financiers. Hierop is direct geschakeld met de aannemer, die inmiddels gestart is met de werkzaamheden. Ook worden er op de achtergrond alvast voorbereidingen getroffen voor de aanleg van glasvezel naar de andere dorpen in regio Noordoost Friesland.”

Kabelnoord: Van Friesland, voor Friesland
In 2014 is Kabelnoord begonnen met de uitvoering van een 10-jarenplan voor de gefaseerde aanleg van glasvezel in heel Noordoost Friesland. Niek Geelhoed: “Inmiddels is 70% daarvan af en zal Kabelnoord naar verwachting over een jaar alle percelen van mensen die dat willen in deze regio op glasvezel hebben aangesloten. Deze regio is daarmee uniek in Nederland. Kabelnoord investeert in een betrouwbaar netwerk, werkgelegenheid, optimale dienstverlening en betrouwbare diensten. Van Friesland, voor Friesland.

Klanten in Dantumadiel inmiddels voorzien van glasvezel
De aanleg van glasvezel in Noordoost Friesland is in volle gang. In 2020 werden de werkzaamheden op de bedrijventerreinen in Dokkum afgerond. In december 2020 werden de laatste woningen in Dantumadiel overgezet van het bestaande coaxnetwerk van Kabelnoord naar het nieuwe glasvezelnetwerk. Komende tijd worden de migratiewerkzaamheden in Dantumadiel afgerond en verdwijnen de oude coaxkasten uit het straatbeeld.