Kabelnoord gaat verder met glasvezelaanleg gemeente Dantumadiel

Kabelnoord gaat verder met glasvezelaanleg gemeente Dantumadiel

14 augustus 2019

Aannemer Van Gelder Telecom gaat woensdag 14 augustus 2019 in opdracht van Kabelnoord van start met de aanleg van glasvezel in de gemeente Dantumadiel. Kabelnoord vervangt de bestaande COAX-aansluitingen door glasvezelaansluitingen. Bewoners in het buitengebied van de gemeente Dantumadiel die zich onlangs hebben aangemeld, worden ook aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk.

Woningschouwers bezoeken deelnemers
Ook de woningschouw op de adressen die worden aangesloten, is in volle gang. Een woningschouwer van aannemer Van Gelder Telecom bekijkt met de betrokken bewoners waar de glasvezelaansluiting in de woning moet komen.Bewoners worden geïnformeerd over werkzaamheden
De aannemer graaft een geul in de openbare weg, legt hier een oranje glasvezelbuis in en dicht de geul zo snel mogelijk om de overlast voor omwonenden tot het minimum te beperken. De aanlegploeg van aannemer Van Gelder Telecom zorgt ervoor dat de glasvezelbuis op circa 40 centimeter diepte door de tuin, naar de gevel van een woning wordt gebracht. Betrokken bewoners worden vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden in hun straat.

Vragen over werkzaamheden

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden bij u in de buurt? Neem dan op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur contact op met aannemer Van Gelder Telecom via 0519-701701, optie 3 (glasvezel).