Kabelnoord is gestart met de aanleg van glasvezel in Harlingen
Foto: Joachim de Ruijter

Kabelnoord gestart met glasvezelaanleg in gemeente Harlingen

15 december 2020

Op dinsdag 15 december j.l. gaven wethouder Paul Schoute (gemeente Harlingen) en Niek Geelhoed (directeur Kabelnoord) via een online videoverbinding het officiële startsein voor de aanleg van glasvezelnetwerk van Kabelnoord in de gemeente Harlingen. Komende maanden wordt het buitengebied van deze gemeente voorzien van ruim 100 kilometer glasvezelkabel.

Aanleg glasvezelnetwerk van Kabelnoord op koers
Wethouder Paul Schoute: “Geweldig dat ook ons buitengebied snel internet via de glasvezel krijgt. Daarmee kunnen onze inwoners mee in het digitale tijdperk en optimaal deelnemen aan de samenleving. Maar bijvoorbeeld ook het vestigingsklimaat voor zzp-ers, boerenbedrijven, MKB en organisaties krijgt een positieve impuls. Samen houden we het platteland economisch gezond en vitaal!

Niek Geelhoed: “De gemeente Harlingen is voor Kabelnoord de gemeente met het kleinste aantal aansluitingen in het buitengebied binnen het glasvezelproject in Friesland. De kabel komt uit het knooppunt in Leeuwarden en de aannemer is vanaf september de hele gemeente Waadhoeke doorgegraven. Vandaag passeren we de grens van Harlingen en komen we in de meest westelijke gemeente van ons project. Hierna nog 2 gemeenten te gaan en dan is het Friese buitengebied klaar voor de toekomst. Kabelnoord werkt met twee hoofdaannemers en verschillende onderaannemers om de aanleg van het glasvezelnetwerk in Friesland in 2021 af te ronden.

Aanmelden voor glasvezelaansluiting
Betrokkenen in het buitengebied van de gemeenten Harlingen en Waadhoeke kunnen zich nog aanmelden voor een abonnement bij Kabelnoord, Solcon, Multifiber of W3service en daarmee een glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Door de postcodecheck te doen kan men kiezen voor een abonnement bij één van de providers.