Inwoners buitengebied Weststellingwerf kunnen zich aanmelden voor glasvezel

Kabelnoord helpt inwoners Weststellingwerf uit de brand

26 september 2022

Na lang wachten hebben de bewoners in het buitengebied van Noordwolde en Steggerda (Weststellingwerf) duidelijkheid over hun glasvezelaansluiting. Glasvezelaanbieder Delta trekt zich terug en heeft de bewoners per brief laten weten dat ze op zoek kunnen naar een andere aanbieder. De betreffende bewoners voelen zich eindelijk vrij om zich aan te melden bij Kabelnoord, die begin vorig jaar een glasvezelnetwerk in het buitengebied realiseerde.

Veel inwoners hebben al een glasvezelaansluiting van Kabelnoord in hun woning en kunnen zich direct aanmelden. Betrokkenen die nog geen glasvezelaansluiting hebben, kunnen contact opnemen. Freerk Wind, directeur bestuurder Kabelnoord: “We worden volop gebeld door bewoners die de brief van Delta hebben ontvangen. Ze zijn blij dat er eindelijk duidelijkheid is en willen zich direct aanmelden. Wij zijn op onze beurt blij dat we deze mensen kunnen voorzien van een supersnelle en betrouwbare glasvezelverbinding of een abonnement.”

Netwerkvergoeding wordt niet geïndexeerd
Freerk Wind: “Sommige marktpartijen beloven zaken die ze niet waar kunnen maken. Kabelnoord gaat daar niet in mee en wil een betrouwbare partner zijn voor de lange termijn. Mensen denken vaak goedkoper uit te zijn met een mooie aanbieding. Helaas komen ze op langere termijn bedrogen uit.” Kabelnoord legt met een achtergestelde lening van de Provincie Fryslân een glasvezelnetwerk aan in het buitengebied van diverse Friese gemeenten. “De provincie stelt eisen aan Kabelnoord, vooral om de consumenten te beschermen. Zo mag de vergoeding die klanten betalen voor hun netwerkaansluiting van Kabelnoord niet meer dan vijftien euro per maand bedragen, deze wordt niet geïndexeerd. Bij andere marktpartijen lijkt de netwerkvergoeding lager, maar deze wordt geïndexeerd waardoor het beeld binnen de kortste keren andersom is. Door te kiezen voor Kabelnoord komt de consument niet voor verrassingen te staan”, besluit Freerk Wind.