glasvezel aanleg Noordoost Friesland

Kabelnoord inventariseert verdere aanleg Noordoost Friesland

27 februari 2020

Bewoners in het buitengebied van de dorpen rondom onder andere Anjum, Westergeest, Ee, Oostrum en Metslawier (Deelgebied 3) worden de komende weken per post geïnformeerd over de aanleg van glasvezel en wat dit voor hen betekent. Op dit moment is er alleen een trage koperlijnverbinding aanwezig op je adres. Je kunt eenmalig, tegen een gereduceerd tarief, een glasvezelaansluiting krijgen in de woning.

Klik op de kaart met de indelingen van de deelgebieden. 

Vóór 27 april a.s. kun je je aanmelden voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Na 27 april moet je rekening houden met extra kosten voor het wijzigen van het ontwerp en de planning van de aannemer. 

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordoost Friesland, deelgebied 3 zal naar verwachting na de zomer van start gaan. Voorafgaand komt er een schouwer langs die samen met je bekijkt waar het glasvezelmodem in de woning moet komen. Nadat alle graafwerkzaamheden gedaan zijn en het netwerk is gelegd wordt het glasvezelmodem in het pand geplaatst en kun je gebruik maken van het abonnement.

Dorpen in deelgebied 3
De dorpen in deelgebied 3 ontvangen gelijktijdig met de adressen in het buitengebied een glasvezelaansluiting. De bewoners in de dorpen die dit betreft worden op een later moment geïnformeerd.

Meld je aan vóór 27 april 2020
Doe de postcodecheck en meld je direct aan voor een abonnement en glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Heb je hulp nodig bij het samenstellen van een abonnement? Bel dan op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur naar Kabelnoord op telefoonnummer 0519-701701.