Kabelnoord legt glasvezel aan in Waadhoeke

Kabelnoord legt glasvezel aan in Waadhoeke

20 oktober 2020

Kabelnoord legt glasvezel aan in het buitengebied van de gemeente Waadhoeke. Sinds 18 september j.l. wordt er volop gegraven en glasvezelbuis aangelegd in deze gemeente. In november wordt de eerste PoP (glasvezelverdeelstation) geplaatst in Dronrijp. Ook worden betrokkenen thuis bezocht door de woningschouwer en wordt er gekeken waar in de woning het glasvezelaansluitpunt en het glasvezelmodem moeten worden geplaatst.

Onrust onder bewoners in het buitengebied van Waadhoeke
Uit de vele telefoontjes die Kabelnoord ontvangt blijkt dat bewoners in het buitengebied bang zijn dat ze ‘de boot missen’ en geen glasvezel krijgen omdat ze zich bij een andere glasvezelaanbieder hebben aangemeld. Niek Geelhoed (directeur Kabelnoord): “Kabelnoord is op dit moment volop bezig met de aanleg van glasvezel in de gemeente Waadhoeke. In de praktijk wordt er maar één nieuw netwerk aangelegd in het buitengebied. Mensen die verwachten dat er nog een netwerk komt, kunnen dus teleurgesteld worden. Als je zekerheid wilt kun je je nog aanmelden bij Kabelnoord.”

Direct aanmelden voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord
Betrokkenen kunnen direct controleren of ze in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord en zich aanmelden voor een abonnement bij Kabelnoord, Solcon, Multifiber of W3serve. Bewoners die geen glasvezelaansluiting van Kabelnoord kunnen krijgen, zijn onlangs geïnformeerd door Kabelnoord en de Provincie Fryslân.

Hulp nodig?
Neem op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur contact op met Kabelnoord via 0519-701701.