Buitengebied Weststellingwerf krijgt glasvezelnetwerk van Kabelnoord

20 februari 2019

Het buitengebied van de gemeente Weststellingwerf krijgt een nieuw glasvezelnetwerk van Kabelnoord! De bewoners in het buitengebied van Weststellingwerf hebben zich afgelopen weken massaal aangemeld voor een abonnement bij de providers op het glasvezelnetwerk van Kabelnoord.

Niek Geelhoed, directeur Kabelnoord: “We zijn zeer verheugd dat we naast Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Opsterland en Ooststellingwerf nu ook glasvezel kunnen aanleggen in het buitengebied van de gemeente Weststellingwerf! Op 18 februari is de balans opgemaakt door Kabelnoord en de financiers, waaronder de Provincie Fryslân. Er is voldoende animo in Weststellingwerf dus de aanleg gaat door!”

Laatkomers kunnen zich nog aanmelden
Nu bekend is dat Kabelnoord een gloednieuw glasvezelnetwerk aanlegt in Weststellingwerf, is alle onzekerheid weggenomen bij de betrokkenen. Er wordt coulant omgegaan met laatkomers. Alle betrokkenen in Weststellingwerf die zich aanmelden voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord, krijgen gegarandeerd een glasvezelaansluiting. 

Start werkzaamheden
De voorbereidingen beginnen dit voorjaar en naar verwachting gaan in oktober 2019 de graafwerkzaamheden in Weststellingwerf van start. Betrokkenen worden hierover op een later moment persoonlijk geïnformeerd.