Kabelnoord plaatst PoP in Dronrijp

Kabelnoord plaatst eerste PoP in Dronrijp

12 november 2020

De eerste PoP (glasvezelverdeelstation) in Waadhoeke is 5 november j.l. geplaatst in Dronrijp. Vanuit deze PoP kunnen straks circa 1500 klanten aangesloten worden op het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord. In totaal worden er 6 PoP’s geplaatst in het buitengebied van Waadhoeke en Harlingen. In de komende weken wordt er hard gewerkt aan het aansluiten van apparatuur, stroom en het tot stand brengen van glasvezelverbindingen in de PoP.

Op 17 september j.l. werd door wethouder Caroline de Pee het officiële startmoment gegeven voor de aanleg van glasvezel in Waadhoeke. Inmiddels heeft aannemer Euronet, in opdracht van Kabelnoord, ruim 90 kilometer aan graaf- en boorwerkzaamheden uitgevoerd in Waadhoeke. Ook de woningschouw is in volle gang.

Woningschouwers bezoeken betrokkenen
Betrokkenen kunnen in de komende weken bezoek verwachten van de woningschouwer. De schouwer is herkenbaar aan een oranje jas en kan zich altijd legitimeren. Tijdens het bezoek bekijkt de woningschouwer samen met de bewoner waar het nieuwe glasvezelaansluitpunt in de woning moet komen.

Aanmelden kan nog
Betrokkenen die zich nog niet hebben aangemeld voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord kunnen dit alsnog doen. Aanmelden kan door de postcodecheck te doen en te kiezen voor een abonnement bij: Kabelnoord, Solcon, Multifiber of W3serve. Zodra de aanmelding voor een abonnement binnen is, wordt het aangemelde adres meegenomen in de glasvezelaanleg.