Start werkzaamheden dorpen tussen Dokkum, Holwerd en Ternaard

28 november 2019

Bewoners van de dorpen tussen Dokkum, Holwerd en Ternaard ontvangen in december 2019 bericht over de aankomende werkzaamheden met betrekking tot het vervangen van het huidige (kabel)netwerk van Kabelnoord. Bij woningen met een (kabel)aansluiting van Kabelnoord wordt de huidige aansluiting vervangen door glasvezel. Ook de bewoners die in de buitengebieden van dit gebied wonen kunnen zich tot 15 december aanmelden voor een glasvezelaansluiting. Zij hebben hier persoonlijk bericht over ontvangen.
De voorlopige planning ziet er als volgt uit:

Voortgang glasvezel aanleg Noordoost Friesland
In augustus 2019 is een start gemaakt met het vervangen van het huidige netwerk in verschillende dorpen in en rondom Damwâld, De Westereen en Feanwâlden. De graafploegen zijn hier nog volop bezig. Ameland en Schiermonnikoog zijn al voorzien van een glasvezelnetwerk. Ook Dokkum, waaronder Hogedijken en Betterwird zijn aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord.
Eind 2021 hoopt Kabelnoord het basisgebied van een glasvezelverbinding te hebben voorzien. Het basisgebied bestaat uit de gemeenten Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Ameland en Schiermonnikoog.