Kabelnoord trekt zich terug in Heerenveen

Kabelnoord trekt zich terug in Heerenveen

16 september 2020

Kabelnoord trekt zich terug in Heerenveen en gaat daarmee, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen glasvezel aanleggen in het buitengebied van Heerenveen. De voorbereiding voor de aanleg was nagenoeg gereed, maar de aanleg is doorkruist door een andere aanbieder. Deze aanleggende partij, Digitale Stad, heeft recent bevestigd alle percelen in het buitengebied van Heerenveen op glasvezel aan te gaan sluiten in samenwerking met o.a. KPN. Als Kabelnoord doorzet, zou er voor een beperkt aantal percelen een tweede glasvezelnetwerk aangelegd worden, iets wat (te) weinig meerwaarde heeft.

“Een tweede glasvezelnetwerk in het buitengebied is nooit een goede investering. Voor ons is dit jammer, want we zouden graag aanleggen en we hebben ook al heel veel tijd in de voorbereiding gestoken” aldus directeur Niek Geelhoed. “We hadden de aanleg samen met Digitale Stad willen doen, maar die trekt nu alles naar zich toe. Voor Heerenveen kan het gunstig zijn, voor Kabelnoord is het een teleurstelling”.

Bewoners die zich eerder hebben aangemeld voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord ontvangen hierover persoonlijk bericht. 

De gang van zaken in Heerenveen heeft geen directe gevolgen voor de aanleg van glasvezel elders in de provincie.