laatste adressen Opsterland worden geactiveerd op nieuwe netwerk

Laatste adressen Opsterland worden geactiveerd

9 november 2020

In het buitengebied van de gemeente Opsterland worden de laatste adressen geactiveerd op het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord. Voor de activatie zijn inmiddels alle 9 PoP’s (glasvezelverdeelstations) in werking. De benodigde glasvezelapparatuur en stroomvoorzieningen zijn geïnstalleerd en voorzien van actieve verbindingen.

Glasvezelaansluitpunt in woning
Inmiddels zijn meer dan 1300 woningen voorzien van een glasvezelaansluitpunt in de woning. De laatste adressen die zich aangemeld hebben voor een abonnement bij Kabelnoord, Solcon, Multifiber of W3serve ontvangen bericht zodra de aannemer de glasvezelaansluiting in de woning zal plaatsen. Tijdens de installatieafspraak wordt de glasvezelkabel die nu voor de gevel van de woning ligt, naar binnen gebracht. De monteur plaatst het glasvezelaansluitpunt op de afgesproken plek in de meterkast of woonkamer en controleert of er licht op de vezel staat. Vervolgens neemt de provider contact op met de bewoner voor het plaatsen van het glasvezelmodem en het activeren van de gekozen abonnementen. 

Na-aansluitingen
Bewoners die zich na de vraagbundelingsperiode hebben aangemeld zijn apart verzameld als na-aansluiting. De aannemer gaat deze adressen in één keer bij langs om ook hier de bewoners te voorzien van een aansluiting. Hiervoor ontvangen deze bewoners post zodra de graafwerkzaamheden van start gaan.

Nog niet aangemeld voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord?
Bewoners in het buitengebied van Opsterland die zich nog niet hebben aangemeld voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord, kunnen zich nog aanmelden. Doe de postcodecheck en controleer of uw adres in aanmerking komt voor een abonnement bij één van de providers.