Laatste glasvezelaansluitingen Smallingerland

Laatste glasvezelaansluitingen voor Smallingerland

6 mei 2021

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Smallingerland is bijna afgerond. Na afloop van de vraagbundeling zijn er nog diverse aanvragen gekomen voor een aansluiting op het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord. Aannemer Van Gelder Telecom is op dit moment bezig om ook die aansluitingen te realiseren. Daarnaast wordt gewerkt aan aansluitingen waarvoor speciale vergunningen moesten worden verleend. Deze aansluitingen zijn verspreid in de gemeente, waardoor de werkzaamheden veel tijd in beslag nemen.

Nadat de glasvezelbuis een pand is binnen gebracht, kan het glasvezelaansluitpunt worden geplaatst. Hierna is het de beurt aan de provider. Binnen enkele werkdagen maakt een provider een afspraak met de bewoners om het nieuwe glasvezelmodem aan te sluiten en/of te activeren. Hierna kunnen de bewoners gebruik maken van hun nieuwe glasvezelaansluiting en razendsnel internetten, tv kijken en/of telefoneren.

Aanmelden kan nog
Woon jij in het buitengebied van Smallingerland en wil je graag een glasvezelaansluiting? Doe de postcodecheck op de website en meld je aan, of maak gebruik van het contactformulier op onze website.