Nieuwe PoP's geplaatst in Holwerd en Dokkum

Nieuwe PoP’s in Dokkum en Holwerd

7 oktober 2021

Er zijn nieuwe PoP’s (glasvezelverdeelstations) in Holwerd en Dokkum geplaatst. Kabelnoord gaat vanuit deze PoP’s woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân voorzien van een nieuwe glasvezelverbinding.

Werkzaamheden in de PoP’s
Komende tijd worden de PoP’s in Holwerd en Dokkum voorzien van stroom, glasvezelverbindingen en alle benodigde apparatuur.

Huisaansluitingen de volgende stap
Zodra de werkzaamheden in de PoP’s zijn afgerond kan de aannemer starten met het realiseren van huisaansluitingen in woningen. De aannemer brengt dan de glasvezelkabel die voor de gevel van een woning ligt naar binnen en plaatst het glasvezelaansluitpunt. De aannemer informeert de bewoners zodra een woning kan worden aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord.

Kabelnoord legt ook glasvezel aan naar adressen in het buitengebied, hierdoor zijn we verhoudingsgewijs wat langer onderweg. Het gereedmaken van de aansluitingen in huizen waar nu een coax-verbinding van Kabelnoord zit, start naar verwachting begin 2022. Dit mede vanwege lange wachttijden bij computerchip-leveranciers, die de benodigde materialen niet direct kunnen leveren.