projectteam gemeente Heerenveen bezoekt Kabelnoord en gemeente Opsterland.

Projectteam gemeente Heerenveen bezoekt Kabelnoord

18 juli 2019

Het projectteam glasvezel van de gemeente Heerenveen is op werkbezoek geweest bij Kabelnoord. Bein van Dijk (projectleider Kabelnoord): “Op 26 juni j.l. werd bekend dat Kabelnoord glasvezel gaat aanleggen in het buitengebied van de gemeente Heerenveen omdat meer dan 60% van de betrokkenen zich heeft aangemeld voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Samen met medewerkers van de gemeente Heerenveen hebben we de aanlegwerkzaamheden in de buurgemeente Opsterland bezocht. Op deze manier krijgt het projectteam van de gemeente Heerenveen alvast een beeld van de werkzaamheden die Kabelnoord en aannemer Van Gelder Telecom uitvoeren om de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Heerenveen te realiseren." 

Graafwerkzaamheden Opsterland
De dag begon met een bezoek aan de PoP in Drogeham. De PoP is een centrale waar alle glasvezelverbindingen van een gebied bij elkaar komen. Kabelnoord liet zien wat er in een dergelijke centrale gebeurd en hoe iedere woning een eigen glasvezelverbinding tot in de woning krijgt. Aansluitend werd een graafploeg nabij Frieschepalen bezocht. Hier zagen de medewerkers van de gemeente Heerenveen hoe de graafwerkzaamheden in z’n werk gaan. Nadat de graafploeg van aannemer Van Gelder Telecom enkele meters heeft gegraven wordt er een lege glasvezelbuis op 40 centimeter diepte in de grond gebracht. Vervolgens wordt deze afgedekt met modder en voorzien van een (gras)zaadmengsel.

Blijf op de hoogte
Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste glasvezelnieuws in jouw gemeente? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief!