De Provincie Fryslân heeft de voorlopige opdracht voor de aanleg van glasvezel naar superwitte adressen gegund aan Kabelnoord.

Provincie gunt Kabelnoord opdracht glasvezelaanleg superwitte adressen

17 januari 2022

De Provincie Fryslân heeft de voorlopige opdracht voor de aanleg van glasvezel naar superwitte adressen gegund aan Kabelnoord. De opdracht omvat adressen in de gemeenten Waadhoeke, Harlingen, Noardeast-Fryslân en een deel van Leeuwarden. De Provincie Fryslân en Kabelnoord maken momenteel afspraken over de uitvoering.Vraagbundeling
Kabelnoord treft komende periode voorbereidingen voor een vraagbundelingscampagne. Alle bewoners op superwitte adressen in Waadhoeke, Harlingen, Noardeast-Fryslân en (een deel van) Leeuwarden ontvangen hierover nader bericht. Als minimaal 50% van de aangeschreven bewoners zich tijdens deze vraagbundeling aanmelden voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord, wordt de opdracht definitief aan Kabelnoord gegund. Op basis van de aanmeldingen wordt dan een definitief ontwerp en een aanlegplanning gemaakt.

Iedereen die in aanmerking komt voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord ontvangt automatisch bericht zodra de vraagbundeling van start gaat.