Startsein aanleg glasvezelnetwerk op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog eerste Waddeneiland met volledig glasvezelnetwerk

30 september 2015

Burgemeester Dick Stellingwerf van de gemeente Schiermonnikoog en directeur Niek Geelhoed van Kabelnoord gaven woensdag 30 september j.l. het startsein voor de aanleg van glasvezel op Schiermonnikoog. Schiermonnikoog is het eerste Waddeneiland dat volledig wordt voorzien van een gloednieuw glasvezelnetwerk van Kabelnoord.

Pop-up store op Schiermonnikoog
Aansluitend aan het startsein nam burgemeester Stellingwerf een kijkje in de tijdelijke winkel (pop-up store) van Kabelnoord in het dorpshuis. Het kabelbedrijf is op woensdag 30 september van 12.30 tot 18.00 uur en donderdag 1 oktober 2015 tussen 12.00 en 18.00 uur in het dorpshuis op het eiland te vinden. Eilanders kunnen hier terecht met al hun vragen over de aanleg van glasvezel en/of producten. Ook geldt er een aantrekkelijke aanbieding in de pop-up store waar zowel bestaande als nieuwe klanten van kunnen profiteren.

Tijdelijk kunstwerk
Het bijzondere karakter van de aanleg van glasvezel wordt geïllustreerd met een tijdelijk kunstwerk van beeldend kunstenaar Dirk Hakze. Hij werkt komende twee weken aan een demontabel kunstwerk op de groenstrook voor het gemeentehuis. Dirk Hakze: "De onderdelen waarmee ik naar Schiermonnikoog ben gekomen, zijn voorbewerkt in mijn atelier. Het kunstwerk wordt komende twee weken gemaakt van onder meer glasvezelhaspels en -kabels. Ik vind het altijd een enorme uitdaging om met materialen te werken die ik niet ken. Uiteindelijk komt dan mijn technische achtergrond om de hoek kijken." Niek Geelhoed, directeur Kabelnoord: "De benaming van het kunstwerk "Point to point" is heel treffend nu de eilanders een rechtstreekse glasvezelverbinding krijgen. Vorige week is de Area-Pop op het eiland geplaatst. Vanaf hier worden de verbindingen rechtstreeks naar iedere woning en/of bedrijfspand met een bestaande coaxaansluiting op het eiland aangelegd."

Burgemeester Stellingwerf reikt eerste suikerbrood uit aan Kabelnoord klanten