Meerdere providers op glasvezelnetwerk

31 maart 2020

Het is zover! Naast provider Kabelnoord is het nu ook mogelijk te kiezen voor een abonnement bij Solcon of Multifiber/Weserve voor bewoners in het buitengebied van Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Opsterland.

Het glasvezelnetwerk van Kabelnoord is een open netwerk, wat betekent dat verschillende aanbieders de mogelijkheid hebben om diensten (internet, televisie en/of telefonie) te leveren. Tijdens de vraagbundeling in je gemeente was dit alleen nog mogelijk voor Kabelnoord om diensten te leveren, nu komen Solcon en Multifiber (Weserve zakelijk) daar ook bij.

Voor internet, televisie en/of telefonie via de glasvezel heb je altijd een aansluiting op het glasvezelnetwerk nodig. Deze aansluiting wordt automatisch geregeld via je abonnement bij Kabelnoord, Solcon of Multifiber. Na het afsluiten van je abonnement zorgt de netwerkbeheerder voor je aansluiting in huis. Goed geregeld! 

Voor alle providers gelden dezelfde voorwaarden vanuit het glasvezelnetwerk. Dat wil zeggen een netwerkvergoeding van €15,00 euro per maand of een éénmalige afkoop van €1.800,00.

Heb je al een abonnement? Dan hoef je nu niets te doen. Zodra de diensten zijn geactiveerd krijg je internet, televisie en/of telefonie geleverd van de provider waar je je abonnement hebt afgesloten. Dit is minimaal voor de duur van een jaar en is daarna op ieder moment opzegbaar. Vanaf dat moment heb je de keuze uit drie aanbieders.

Heb je nog geen abonnement en wil je je diensten via glasvezel? Dan heb je vanaf nu de keuze uit drie aanbieders die jou internet, televisie en telefonie diensten kunnen leveren. Meld je je aan bij één van onderstaande providers dan wordt je aansluiting alsnog gerealiseerd. Let op, bij deze aanleg buiten het project zijn er mogelijk bijkomende kosten voor de aansluiting.

Providers

Bestel jouw diensten(en) bij één van deze providers: