wethouder Jongebloed Weststellingwerf en directeur Kabelnoord Niek Geelhoed geven startsein

Start aanleg glasvezel in Weststellingwerf

28 november 2019

Woensdag 27 november hebben wethouder Jack Jongebloed van de gemeente Weststellingwerf en Niek Geelhoed, directeur van Kabelnoord, het startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Weststellingwerf.

De heren Jongebloed en Geelhoed gaven het startsein voor de graafwerkzaamheden door zelf de eerste meter te graven. Vervolgens is het convenant getekend in het Theehuis te Noordwolde.

Graafwerkzaamheden
In totaal zal er door de aannemer van Kabelnoord zo’n 350 km gegraven worden in de gemeente Weststellingwerf. Tijdens de graafwerkzaamheden wordt een glasvezelbuis vanaf de openbare weg naar de gevel van woningen gebracht. Omwonenden ontvangen een brief voordat er gegraven wordt in hun straat en komt er een woningschouwer langs. Deze bekijkt samen met de bewoners wat de meest geschikte plek voor een glasvezelaansluiting in de woning is.

Achtergrond
Tijdens de vraagbundeling in het voorjaar van 2019 heeft ruim 63% van de bewoners in het buitengebied van Weststellingwerf zich aangemeld voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Meer dan de helft van de aangemelde woningen is inmiddels geschouwd.