Start graafwerkzaamheden Ooststellingwerf medio augustus

9 juli 2019

Aannemer van Gelder Telecom start in augustus met de graafwerkzaamheden in het buitengebied van de gemeente Ooststellingwerf. Naar verwachting wordt er in totaal ruim 300 kilometer gegraven in het buitengebied van deze gemeente.

Technisch ontwerp en woningschouw
Voordat de graafwerkzaamheden van start kunnen, wordt er een technisch ontwerp gemaakt voor het glasvezelnetwerk in de gemeente Ooststellingwerf. Dit technisch ontwerp wordt gemaakt door de aannemer en Kabelnoord. Ook worden de woningen van alle deelnemers geschouwd. Betrokkenen ontvangen hierover mogelijk een brief met meer informatie. Tijdens de huisbezoeken van de woningschouwer wordt samen met de bewoners in kaart gebracht waar de glasvezelaansluiting in de woning komt.

Wanneer kan ik gebruik maken van glasvezel?
De eerste stap in het aanlegproces is het graven en leggen van glasvezelbuis langs openbare wegen. Daarna wordt de glasvezelkabel vanaf de openbare weg naar woningen gebracht bij iedereen die zich heeft aangemeld voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Blaasploegen van de aannemer zorgen ervoor dat de lege buizen van glasvezel worden voorzien. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland met de bewoners om de glasvezelkabel de woning binnen te brengen en het glasvezelaansluitpunt te plaatsen. Om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van de nieuwe glasvezelabonnementen wordt er nog een afspraak gemaakt om het glasvezelmodem te plaatsen en te activeren. Zodra de monteur alles werkend heeft opgeleverd kunnen de bewoners snel internetten, TV kijken en bellen via het nieuwe glasvezelnetwerk.

Blijf op de hoogte van het laatste glasvezelnieuws
Ook op de hoogte blijven van het laatste glasvezelnieuws in jouw gemeente? Meld je hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief!