boring onder A32

Succesvolle boring onder rijksweg A32

12 juni 2020

Afgelopen week is er met succes een glasvezelbuis gelegd onder de A32, ter hoogte van Oldeholtwolde. De oost- en westkant van Weststellingwerf zijn nu verbonden met een glasvezelbuis. De graafploegen kunnen zo door met het aanleggen van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Weststellingwerf.
boring onder A32

Boring onder de A32
De 95 meterslange boring is uitgevoerd met een hydraulische boormachine. Boorstangen van 3 meter worden aan elkaar gezet en de boorkop met boorstangen drukt vervolgens zijn weg naar de overkant op een diepte van 5.5 meter. Met het terugtrekken van de boorstangen wordt een mantelbuis meegetrokken waarin de glasvezelbuizen aangebacht worden. Bij het boren wordt het natuurproduct bentoniet toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat mogelijke ruimtes rond de mantelbuis gevuld worden en de buis uiteindelijk stevig in de grond komt te liggen.

In Weststellingwerf volgt er binnenkort nog een vergelijkbare boring onder de A32. Rijkswaterstaat heeft hiervoor inmiddels een vergunning afgegeven.
boring onder A32 

Status glasvezelaanleg
Kijk voor actuele stand van zaken op www.glasvezelvankabelnoord.nl/weststellingwerf. Liever een bericht in de mailbox? Meld je dan hieronder aan voor de digitale nieuwsbrief.