Superwitte adressen Noardeast-Fryslân, Opsterland, Ferwerderadiel en Leeuwarden bekend

Superwitte adressen Opsterland, Ferwerderadiel, Leeuwarden en Noardeast-Fryslân bekend

26 februari 2021

Kabelnoord legt glasvezel aan naar adressen in het buitengebied van Friesland. Voor dit project wordt o.a. een achtergestelde lening van de provincie Fryslân gebruikt. Met de provincie Fryslân is afgesproken dat minimaal 90% van de doelgroep in 2021 is aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk in het buitengebied van Friesland.

Bij de start van het project was bekend dat een klein deel van de adressen dus niet binnen de afspraak van de provincie kan worden aangesloten, de zogenoemde “superwitte adressen”. Nu de voorbereiding voor de aanleg van glasvezel naar diverse adressen in Opsterland, Ferwerderadiel, Leeuwarden en Noardeast-Fryslân in volle gang is, wordt duidelijk welke adressen te duur zijn om aan te sluiten.

Percelen in de gemeenten Noardeast-Fryslân, Opsterland, Ferwerderadiel en Leeuwarden die te duur zijn om te aan te sluiten zijn inmiddels geïnventariseerd en ontvangen persoonlijk bericht van Kabelnoord. Percelen die aangemeld zijn voor een glasvezelaansluiting ontvangen daarnaast ook een brief van de provincie Fryslân. Hierin staat meer informatie over de vervolgstappen die de provincie in de komende maanden gaat zetten. Het doel blijft dat iedereen die dat wil een glasvezelaansluiting krijgt.