Wethouder Robert Bakker van Smallingerland ontvangt eerste meter glasvezel van Niek Geelhoed

Veel interesse voor glasvezel in Smallingerland

24 januari 2019

Deze week waren de informatiebijeenkomsten van Kabelnoord over glasvezel in het buitengebied van Smallingerland. Kabelnoord kijkt terug op drie succesvolle avonden. Als 60% van de inwoners in deze zogenaamde 'witte' gebieden snel internet wil, dan start Kabelnoord in april met de aanleg. Donderdag 24 januari is de laatste informatiebijeenkomst in ’t Bynt, Westerbuorren 1 in Boornbergum. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Bij minimaal 60% deelname gaat de aanleg door
Volgens gegevens van de provincie hebben 970 huishoudens in het buitengebied van Smallingerland geen toekomstbestendige internetaansluiting. Vanwege de grote oppervlakte en de lage bevolkingsdichtheid is de aanleg van glasvezel in het buitengebied een kostbare aangelegenheid. Voor het aansluiten van al deze huishoudens is 220 kilometer kabel nodig. Om de kosten van de aanleg te dekken, is het noodzakelijk dat minimaal 60% van de aangeschreven bewoners minimaal een internetabonnement gaat afnemen via het glasvezelnetwerk.

Geef voor 18 maart uw keuze door!
Kunt u er vanavond niet bij zijn? Geen probleem. U kunt zich nog tot 18 maart 2019 aanmelden voor een glasvezelaansluiting met abonnement. Doe de postcodecheck en meld u aan bij Kabelnoord of Solcon. Op 20 maart wordt bekend gemaakt of er voldoende animo is voor het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord in Smallingerland.