Providers op het glasvezelnetwerk van Kabelnoord activeren abonnementen

Volop activatie glasvezelaansluitingen in Smallingerland

21 januari 2021

In november is aannemer Van Gelder Telecom in Smallingerland gestart met het plaatsen van glasvezelaansluitingen in woningen. Inmiddels zijn bijna alle bewoners in het buitengebied van de gemeente Smallingerland aangesloten en geactiveerd op het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord. Op dit moment zijn de providers op het glasvezelnetwerk van Kabelnoord volop bezig met de activatie van glasvezelabonnementen in deze gemeente.

Supersnel glasvezelinternet, televisie en telefonie voor bewoners Smallingerland
Bein van Dijk, projectleider glasvezel van Kabelnoord: “Het activeren van de nieuwe glasvezelaansluitingen van Kabelnoord in Smallingerland gaat in rap tempo. Nadat alle PoP’s zijn geplaatst en geactiveerd, zijn we gestart met het realiseren van glasvezelaansluitingen bij de mensen thuis. Steeds meer betrokkenen in het buitengebied van de gemeente Smallingerland ontvangen bericht van hun provider dat ze gebruik kunnen maken van hun nieuwe glasvezelaansluiting. Soms is het nodig dat er een monteur langs komt voor de activatie en in andere gevallen ontvangen de bewoners apparatuur die ze zelf kunnen plaatsen. Providers Kabelnoord, Solcon, Multifiber en W3serve zijn momenteel volop bezig met de activatie van abonnementen. Naast supersnel glasvezelinternet kan men ook kiezen voor Televisie en/of Telefonie. We zijn blij dat steeds meer mensen kunnen profiteren van hun nieuwe glasvezelaansluiting tijdens de lockdown.”

Je ontvangt automatisch bericht van je provider
Bewoners die al een glasvezelaansluiting in hun woning hebben gekregen maar nog niets hebben gehoord van hun provider, hoeven in principe niets te doen. “Je komt vanzelf aan de beurt. Mocht je lange tijd niets gehoord hebben dan kun je altijd even contact opnemen met je gekozen provider.” aldus Bein van Dijk.

Aangemeld na de vraagbundeling
Wie zich na de vraagbundeling heeft aangemeld voor een glasvezelaansluiting, moet iets langer wachten. Voor vragen over de planning kan men contact opnemen met aannemer Van Gelder Telecom via 0519-701701 (optie 3).