Binnenkort gaat de woningschouw van start in de gemeente Weststellingwerf.

Voorbereidingen woningschouw Weststellingwerf

30 juli 2019

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Weststellingwerf zijn in volle gang. Begin 2019 meldde ruim 63% van de Weststellingwervers zich aan voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Iedereen die zich aangemeld heeft voor een abonnement bij Kabelnoord of Solcon krijgt gegarandeerd een aansluiting van Kabelnoord.

Woningschouw start binnenkort
Binnenkort gaat de zogenoemde woningschouw van start. Een medewerker van aannemer Van Gelder Telecom bezoekt iedereen die zich heeft aangemeld voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Tijdens de woningschouw bekijkt de woningschouwer waar de glasvezelaansluiting in de woning moet komen. Vooraf ontvangen alle betrokkenen hierover een brief. Om te kunnen starten met de woningschouw bepalen Kabelnoord, de aannemer en de gemeente het aanlegtracé voor het nieuwe glasvezelnetwerk in de gemeente Weststellingwerf. Hiervoor wordt een technisch ontwerp gemaakt. Het technische ontwerp is gereed en wacht op dit moment op goedkeuring van alle instanties. Hierna kan de woningschouw spoedig van start.

Graafwerkzaamheden kunnen dit najaar van start
De verwachting is dat in de laatste week van oktober de graafwerkzaamheden van start gaan in de gemeente Weststellingwerf. Op een later moment wordt de exacte startlocatie bekend gemaakt.

Blijf op de hoogte
Woon je in de gemeente Weststellingwerf en wil je op de hoogte blijven van het laatste glasvezelnieuws? Meld je dan aan voor de glasvezelnieuwsbrief.